Hvad kan du lynstege grøntsager i og hvad er det der sker når du lynsteger grøntsager. Svaret er at du skal bruge en Wok – og her er det HOT WOK kommer ind i billedet. Det er kW (effekt) du skal se efter. Altså hvor meget varme yder din brænder. HOT WOK er et unikt produkt til Wok og du finder vores brændere fra hhv. 4,5 kW, 7 kW og den største på 12 kW.

Se HOT WOK produkterne her.

Når du lynsteger grøntsager.

Smagen på dine grøntsager vil du opleve forstærkes i denne proces – og bevarer en lækker sprødhed. Nye grøntsager er rigtig gode når du vil lave grøntsager i wokken. De holder deres sprødhed og farverne bliver også kraftigere.

Du starter med at hælde lidt olie i bunden af wokken. Typisk 2-3 spiseskefulde. Lad det varme op i 20-30 sek. Herefter er du klar til at starte med at hælde grøntsagerne i. Tænk lidt over om nogle grøntsager skal have mere tid end andre. Det kunne være gulerødder og andre rodfrugter som skal have 2 min mere end kål og peberfrugt etc.

Det er vigtigt at pointerer, at grøntsagerne ikke må komme til at koge. De skal hele tiden have fuld varme og det kræver du er over wokken helt tiden for ikke det brænder på. Løft og rør hele tiden. Efter 2-4 minutter er dine grøntsager klar. Skulle der opstå vand i bunden af wokken og det ikke brænder af, så hæld det af og sæt wokken over HOT WOK brænderen igen.

Til sidst, i din stegning, tilsætter du salt efter behov. Du kan også bruge fiskesovs i stedet for – dette giver også en god saltning af dine grøntsager.

Bruger du oyster-sovs eller lidt soya får du en god hinde der giver smag på dine grøntsager. Lav variationer efter smag og behag.

Du kan også gøre madlavningen/udseendet mere spændende ved at tænke over farverne på dine grøntsager. Altså ikke alt behøver være grønt, men tænk på hvad kan tilsættes som gult, rødt, orange osv. Alle grøntsager kan bruges i din wok.

Velbekomme 🙂