Kylling på spyd – Gai Sta
Ingredienser til 4 personer:
Kød:
- Bambus pinde Kyllingebryst eller filet ca. 400 g.
- Ostindisk karry 1 ½ spsk.
- Soja 1 ½ spsk.
- Østerssovs 1 ½ spsk.
- Kokosmælk 4 spsk. + 2 spsk. (til at smøre med)
- Sukker 1 ½ tsk.
- Salt 1 ½ tsk.
- Peber
- Olie 4 spsk. + 1 spsk. (til at smøre med)
- Toastbrød 4 skiver
Dip:
- Masseman karrypasta 1 tsk.
- Ostindisk karry 1 tsk.
- Kokosmælk 200 g.
- Tamarin (presset) 3 spsk.
- Palmesukker 3 spsk.
- Salt 1 tsk.
- Olie 4 spsk.
- Peanuts 100 g.
Salat:
- Agurk
- Rødløg
- Store chili
- Eddike
- Sukker
- Salt
Fremgangsmåde:
Kød: Kyllingen skæres i lange strimler og lægges i en skål. Ostindisk karry, soja, østerssovs, sukker, kokosmælk, olie, salt og peber blandes og hældes over kyllingen, skal trække i min. ½ time. Gerne 1 døgn. Kyllingestykkerne sættes på spyd og smøres med kokosmælk og olie mens de steges på en tør pande eller på grill.
Dip: Tamarinen blødes ud i vand og presses (kan købes færdig på dåse). 4 spsk. olie varmes på wokken og masseman karry steges. Ostindisk karry, kokosmælk, tamarin, palmesukker og salt blandes i og koges ca. 3-5 min. Peanuts hakkes og blandes i.
Salat: Eddike, sukker og salt koges og afkøles. Agurker, rødløg og chili skæres og blandes i.
Serveres med ristet brød.
God appetit!