Ingredienser til 4 personer:

Kød:

  • Bambus pinde Kyllingebryst eller filet ca. 400 g.
  • Ostindisk karry 1 ½ spsk.
  • Soja 1 ½ spsk.
  • Østerssovs 1 ½ spsk.
  • Kokosmælk 4 spsk. + 2 spsk. (til at smøre med)
  • Sukker 1 ½ tsk.
  • Salt 1 ½ tsk.
  • Peber
  • Olie 4 spsk. + 1 spsk. (til at smøre med)
  • Toastbrød 4 skiver

Dip:

  • Masseman karrypasta 1 tsk.
  • Ostindisk karry 1 tsk.
  • Kokosmælk 200 g.
  • Tamarin (presset) 3 spsk.
  • Palmesukker 3 spsk.
  • Salt 1 tsk.
  • Olie 4 spsk.
  • Peanuts 100 g.

Salat:

  • Agurk
  • Rødløg
  • Store chili
  • Eddike
  • Sukker
  • Salt

Fremgangsmåde:

Kød: Kyllingen skæres i lange strimler og lægges i en skål. Ostindisk karry, soja, østerssovs, sukker, kokosmælk, olie, salt og peber blandes og hældes over kyllingen, skal trække i min. ½ time. Gerne 1 døgn. Kyllingestykkerne sættes på spyd og smøres med kokosmælk og olie mens de steges på en tør pande eller på grill.

Dip: Tamarinen blødes ud i vand og presses (kan købes færdig på dåse). 4 spsk. olie varmes på wokken og masseman karry steges. Ostindisk karry, kokosmælk, tamarin, palmesukker og salt blandes i og koges ca. 3-5 min. Peanuts hakkes og blandes i.

Salat: Eddike, sukker og salt koges og afkøles. Agurker, rødløg og chili skæres og blandes i.

Serveres med ristet brød.

God appetit!