Opskrift på Tofu lavet på HOT WOK Silverline – af Madfar.dk

HOT WOK Spicy Tofu

300 gram fast tofu, drænet og skåret i 2×2 cm tern
1 spsk frisk ingefær, finthakket eller fint revet
2 fed hvidløg, finthakket
1 stort løg, skåret i grove tern
3-4 forårsløg, skåret groft 2 cm
1 peberfrugt, skåret i grove tern
1 rød frisk chili skåret i ringe, eller tørret chiliflager
1 stor tomat, skåret i både

Marinade:
2 spsk lys sojasauce
2 tsk sesamolie
1 tsk sukker

Sauce:
2 spsk lys sojasauce
1 spsk chili (mindre hvis den er meget stærk) eller karry paste (fås i specialbutikker)
1 spsk hoisin sauce
1 spsk risvinseddike
1 spsk mørk sojasauce

🔥Sådan laver du Tofu:

Start med at mariner tofuen og lad den trække ca 15 minutter imens du grøntsagerne klar.

Varm wokken godt op og tilsæt 2 spsk solsikkeolie. Steg tofuen gylden på alle sider og tag den af panden igen. Bland alle ingredienserne til saucen.
Varm wokken op igen med 1 spsk olie og steg løget i ca 30 sekunder, træk den op siden af wokken.

Steg peberfrugten i ca 30 sekunder og tilsæt hvidløg og ingefær og det 10 sekunder ca.

Mix med det øvrige i wokken og træk det op på siden igen.

Steg tomaterne og vend resten med, pres med paletten så du alt saften ud af tomaterne og tilsæt forårsløg og chili og sving godt rundt.

Varm wokken godt igennem et par minutter, rør og sving godt i wokken så det ikke brænder på. Skru lidt ned for varmen og tilsæt saucen, varm igennem 1 minuts tid og tilsæt til sidst den stegte tofu.

Pynt med friske og finthakkede krydderurter.

Velbekomme 🔥👍