Opskrift af madfar.dk

Dette skal du bruge for at lave lækker HOT WOK Citron Kylling:

400 gram kylling bryst, lår, filet alt kan bruges. Skåret i ca 3×3 cm
300 gram kartoffelmel
salt og peber
1 liter solsikke olie til fritering

Marinade til kylling:
2 spsk lys sojasauce
1 spsk sesamolie
2 tsk sukker
½ tsk salt
1 spsk fintrevet frisk ingefær
1 æg

Citron sauce:
1 citron saften + skal skåret strimler
2 spsk honning
2 spsk riseddike
2 dl hønsefond/bouillon
2 spsk maizena
1 tsk florsukker
vand
salt

Pynt:
Skiver af citron
forårsløg, fintsnittet
Frisk koriander, fintsnittet

Sådan gør du:

Bland marinaden og vend kyllingen heri i en passende skål, masser det godt ind i kødet.. Kom lidt salt og peber i kartoffelmelet. Slå et æg ud og kom i skålen med kyllingen og vend det godt rundt så ægget fordeles godt. Kom kyllingen i kartoffelmelet og vend godt rundt, paneringen skal virke tør og kyllinge stykkerne skal fordele sig, det må ikke klistre sammen så er der for lidt mel i. Tænd Olien i din wok til 180 grader.

Saucen:
Skræl citronen med en tyndskræller og skær skallen i tynde strimler og stil til side. Pres saften af citronen i en passende skål og bland med honning og riseddike og et lille nip salt.
Kom maizena og florsukker i en meljævner eller en lille skål og bland med en smule koldt vand. Gør 2 dl hønsefond/bouillon klar.

Når olien er klar friteres kyllingen, friter lidt ad gangen så du ikke køler olien alt for meget ned. De skal være godt gyldne og sprøde ca 4 minutter skal de stege. Kom kødet på fedtsugende papir. Når har friteret tages olien af wokken og du er klar til at lave sauce. Så længe det ikke er fisk vi har friteret kan du sigte og gemme olien, den bruges yderligere 2-3 gange. Når du kasserer olie så kom den kolde olie i en flaske og smid den ud – aldrig hæld ud i vasken.
Så vi klar til saucen. Kom en 2-3 tsk olie i den rygende varme wok og kom citronskallen her og giv det 10 sekunders varme. Kom citronsaften i varm den igennem ca 30 sekunder. Tilsæt hønsefonden og reducer i et par minutter. Jævn saucen med maizena kog op til den tykner.
Slyng kyllingen med rundt i wokken så saucen lægger sig om alle stykkerne. Pynt med skiver af citron, forårsløg og frisk koriander

En super lækker snack eller en god starter.

Velbekomme

Madfar